Lasersnijden van Textiel

lasersnijden-textiel-kevlar
Lasersnijden vilt

katoen, zijde, vilt, kant, synthetisch & technisch textiel, aramide, polyester, fleece

Een MetaQuip laser kan op een snelle en eenvoudige manier gebruikt worden voor het lasersnijden van textiel en een groot aantal stoffen. Soorten textiel die geschikt onder andere geschikt zijn voor lasersnijden zijn: aramide, fleece, kant, polyester, linnen, katoen, zijde, vilt. MetaQuip lasers worden ook gebruikt voor het lasersnijden van sterke materialen als Kevlar of ander synthetisch en technisch textiel.

Hoe werkt lasergraveren van textiel?

Lasergraveren verfijnt de oppervlakte van het materiaal, zodoende neemt de kwaliteit van de stof toe. Bovendien wordt er bij lasergraveren een haptisch effect geproduceerd; dit in tegenstelling tot printen. Bijzondere voordelen bij het gebruiken van de laser op textiel zijn: snelheid, flexibiliteit en precisie. De nesting functie, welke is opgenomen in de lasersoftware, zorgt ervoor dat er economisch gebruik wordt gemaakt van de stoffen.

Welke ontwerpen en formaten van stoffen kan ik snijden met een lasersnijder?

Of u nou fleece wilt graveren of extravagante snijvormen wilt produceren op gordijnen of kant, de laser biedt u ongelogelijke ontwerpmogelijkheden. Vrijwel alle ontwerpen zijn te realiseren met de laser.

Wat zijn de voordelen in vergelijking tot de conventionele snijprocessen?

Lasersnijden van textiel is een contactloos en gereedschapsloos proces. Er is geen contact gedurende het lasersnij proces. Hierdoor is er ook geen sprake van het kromtrekken van textiel en stoffen. De laserstraal laat het materiaal smelten, waarna schone en gladde snedes het resultaat zijn. Rafelen van het eindproduct wordt hierbij uitgesloten.

Kan ik alle materialen even goed snijden met de laser?

Het lasersnijden van synthetische materialen werkt erg goed. Deze materialen bevatten vaak kunststof of polyester. De laserstraal doet het polyester smelten op een gecontroleerde manier. Dit zorgt ervoor dat rafelende randen worden uitgesloten. Bij het lasersnijden van biologisch textiel, bijvoorbeeld katoen of linnen, worden de geproduceerde snedes enigszins bruin van kleur (dit effect treedt ook op bij hout).
Dit effect kan tot op zekere hoogte gecompenseerd worden door het selecteren van de juiste lens en laser parameters en door het gebruik van perslucht.

Geschikte laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

Zie de volledige CO2 laser machine product range….

nl_NLDutch