Lasersnijden van kunststof

Hoe werkt lasersnijden van kunststof?

Lasersnijden van kunststof of het snijden van acryl is één van de meest voorkomende lasertoepassingen. Maar andere kunststoffen als (dun 0.8-1.0mm) polycarbonaat, polypropyleen en polyethyleen, kunnen ook gesneden worden met de laser. Normaal gesproken worden CO2 lasers gebruikt voor dit type lasersnijden. Deze golflengte reageert erg goed op een groot aantal kunststof materialen.

Wat zijn de voordelen van lasergraveren en lasersnijden van kunststof?

Afhankelijk van het soort kunststof, bieden lasersnijden, laser graveren en lasermarkeren vele voordelen: Bij het lasersnijden van bijvoorbeeld acryl, zal de gebruiker versteld staan van de vlam gepolijste snijranden die geproduceerd worden. Bij het werken met polycarbonaat film kan de laser winst behalen doordat er schone sneden ontstaan zonder brandresten en door de hoge verwerkingssnelheid. Lasersnijden van polyester produceert schone en gesloten snijranden.

lasersnijden-acrylaat-plastic
Olifant in arcylaat
lasersnijden-acrylaat
Reclame belettering in kunststof

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Hoe werkt lasermarkeren en -graveren van kunststoffen?

Veel commercieel gebruikte kunststoffen kunnen duurzaam, fraudebestendig en in hoge kwaliteit gemarkeerd en gegraveerd worden. Hoge flexibiliteit en korte insteltijden maken het mogelijk om efficiënt te markeren, zelfs als het gaat om kleine seriegroottes. Duidelijke teksten, datamatrix codes of logo’s worden geproduceerd. Fiber lasers worden overwegend gebruikt voor markeren en graveren. De volgende materialen zijn vooral geschikt voor dit proces: ABS, PA, PES, PC.

Waarom snijden laser machines sneller dan snijplotters?

Nauwkeurig asaandrijvingen en controllers garanderen dat lasersnijden met MetaQuip machines snel en precies gebeurt. Anders dan bij snijplotters, is er geen materiaalweerstand bij het gebruik van de laser. Met als resultaat dat het werken met een laser sneller is. Een ander voordeel: het is niet nodig de laserstraal met een mes op te tillen of te draaien. MetaQuip lasersystemen maken volop gebruik van dit voordeel in snelheid en detail. Met name bij het werken met fijne geometrieën.

Moet ik het materiaal bevestigen aan het werkvlak?

Nee. De laser oefent geen druk uit op het materiaal tijdens het proces; klemmen of enkele andere vorm van bevestigen is daarom niet nodig. U hoeft enkel het werkstuk in te voeren en het laserproces te starten. Dit bespaar tijd en geld tijdens de voorbereiding van het materiaal.

Geschikte laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

nl_NLDutch