Lasersnijden en lasergraveren van leer

Lasersnijden en lasergraveren van leer
Lasersnijden van leer

Een MetaQuip CO2 laser kan op een snelle en eenvoudige manier gebruikt worden voor het lasersnijden en graveren van (kunst) leer. Ontwerp op uw computer met een software pakket dat u gewend bent daarna laadt u het ontwerp in de lasersoftware in en snijdt of graveert u het leren object.

Hoe werkt lasergraveren van leer?

Lasergraveren verfijnt de oppervlakte van het materiaal, zodoende neemt de kwaliteit van de stof toe. Bovendien wordt er bij lasergraveren een haptisch effect geproduceerd; dit in tegenstelling tot printen. Bijzondere voordelen bij het gebruiken van de laser op leer zijn: mooi natuurlijk effec, snelheid, flexibiliteit en precisie. De nesting functie, welke is opgenomen in de lasersoftware, zorgt ervoor dat er economisch gebruik wordt gemaakt van het leer.

Welke ontwerpen en formaten van leer kan ik snijden met een lasersnijder?

Vrijwel alle ontwerpen zijn te realiseren met de laser. Lasersnijden is een brandproces dus bij extreem dunne figuren moet eerst even gecontroleerd worden hoe het resultaat eruit ziet.

Wat zijn de voordelen in vergelijking tot de conventionele snijprocessen?

Lasersnijden van leer is een contactloos en gereedschapsloos proces. Er is geen contact gedurende het lasersnij proces. Hierdoor is er ook geen sprake van het kromtrekken. De laserstraal laat het materiaal smelten, waarna schone en gladde snedes het resultaat zijn. De snijranden en het graveeroppervlak zullen over het algemeen wel donkerder van kleur zijn.

Geschikte laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

Zie de volledige CO2 laser machine product range….

nl_NLDutch