Lasersnijden acryl en plexiglas

Lasersnijden-acryl-en-plexiglas
lasersnijden-verlichte-reclameborden

PMMA, acryl, Plexiglas®, Perspex® en veel meer

CO2 lasers zijn uitermate geschikt voor het lasersnijden van acryl, bijvoorbeeld voor de productie van verlichte of neon displays, reclameborden, POS/POP displays etc. Bij het lasersnijden van acryl is het resultaat afhankelijk van verschillende componenten. Allereerst het materiaal zelf, maar ook de CO2 laser die gebruikt wordt en de prestatie die deze laser snijmachine levert.

Hoe werkt het lasergraveren of lasersnijden van acryl?

De laser snijmachine produceert glasheldere snijranden en binnencontouren. Verder is er geen aanvullende nabehandeling van het materiaal nodig. Voor gegoten PPM geldt dat dit wordt gesneden zonder ruwe randen. Vlampolijsten van de snijranden is niet langer nodig. Dit bespaart veel tijd en geld.

Welk effect kan ik bereiken met acrylglas en Plexiglas®?

Met de laser is het mogelijk om zelfs de meest fragiele figuren of fotogravures te creëren op acryl. De binnenranden zijn glashelder en gevlampolijst. Dit zorgt ervoor dat de lasergebruiker toegevoegde waarde creëert aan de nieuwe producten.

Hoe zit het met de dampen die geproduceerd worden tijdens het snijden van acryl?

Dampen worden direct onttrokken en gefilterd in het graveergedeelte. Dit bespaart tijd tijdens het schoonmaken van het systeem. In tegenstelling tot frezen worden er geen spaanders geproduceerd tijdens het laser snijden van Plexiglas. Dit werkt kostenbesparend.

Moet ik het materiaal vastzetten aan het werkoppervlak?

Dit antwoord is simpelweg ‘nee’. De laser oefent geen enkele druk uit op het materiaal gedurende het laserproces, zodoende is bevestigen of klemmen overbodig. U kunt gewoon het werkstuk plaatsen en het laserproces starten. Dit bespaart tijd en geld bij het prepareren van het materiaal. Daarentegen dient bij het frezen van acryl het plaatmateriaal geklemd te worden. Vaak is het bevestigen met vacuüm eveneens een vereiste.

Geschikte laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

Zie de volledige CO2 laser machine product range….

nl_NLDutch