Lasergraveren van glas

lasergraveren-van-glas

Glas en Kristal lasergraveren en etsen

Lasergraveren van glas biedt ongelofelijke ontwerp vrijheid. Zelfs de meest gedetailleerde foto’s en afbeeldingen worden met hoge precizie gegraveerd op wijnglazen, bierglazen, flessen of spiegels. Elk ontwerp dat geprint kan worden op glas kan ook geëtst worden met de laser.

Glassoorten geschikt voor laser graveren

  • Geperst glas
  • Floatglas
  • Kristalglas
  • Spiegelglas

Hoe werkt lasergraveren van glas?

Een glas etsen met de laser is erg eenvoudig. Tijdens het laser graveren wordt het materiaal direct geëtst. Er hoeft geen patroon geproduceerd te worden zoals bijvoorbeeld bij zandstralen. Dus ontwerpen, omzetten naar de laser, glas plaatsen en starten met lasergraveren.

Welke resulaat kan ik verkrijgen met lasergraveren op glas?

Laser graveren van glas kan vergeleken worden met het “matteren” van het materiaal. Alleen de oppervlakte van het glas wordt geëtst. Met de fijne laserstraal is het mogelijk om zelfs de meest gedetailleerde foto’s, teksten en logo’s te graveren.

Hoe werkt graveren op flessen of kristal?

Voor het laser graveren van glas worden drinkglazen, wijnglazen, bierglazen of flessen geklemd in een rondgraveer extensie van de CO2 laser. Daardoor is het mogelijk de gehele omtrek te graveren. De software ondersteunt op perfecte wijze het rondgraveren van glas. Het enige wat u hoeft te doen is het definiëren van de diameter van het glas en de hoogte van de afbeelding.

Kan de laser ook gebruikt worden voor het snijden van glas?

Laser snijden van glas is niet mogelijk, doordat de oppervlakte van glas reflecteert.

Geschikte laser machines – CO2 laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

Zie de volledige CO2 laser machine product range….

Glas graveren met meer detail en hogere resolutie – UV lasers

Over de jaren hebben we gemerkt dat er naast het wat grovere glas graveerwerk zoals met een CO2 verkregen kan worden meer industrieel gebruikers behoefte hebben aan fijner graveerwerk met meer detail en een hogere resolutie. Dat kan bereikt worden met MetaQuip’s UV-lasers. Deze machine werken met een andere golflengte waardoor met meer precisie en controle glaswerk gegraveerd kan worden. Hierbij een tweetal voorbeelden. Door gebruik te maken van een 3D laserkop is het ook mogelijk om gecurvde of ronde objecten te graveren. Dit gaat met hoge snelheid zodat het ook industrieel in te zetten is. Ga voor meer informatie over MetaQuip UV-lasers naar de UV-laser product pagina.

Hoge resolutie glas graveren met UV laser - logo Hoge resolutie glas graveren met UV laser - patroon Hoge resolutie glas graveren met UV laser - barcode Hoge resolutie glas graveren met UV laser - geschreven tekst

 

nl_NLDutch