Laser graveren van rubber – synthethisch & siliconen

lasersnijden-van-rubber
lasergraveren-van-rubber

Produceren tekstplaten voor stempelrubber

Laser graveren van rubber gaat makkelijk en snel met MetaQuip laser graveer machines. Met onze laser graveer machines kunt u stempelrubber produceren met teksten, logo’s of foto’s.

Geschikte rubbersoorten voor lasergraveren

  • Natuurlijk rubber
  • Microporeuze schuim
  • Siliconenrubber
  • Synthetisch rubber

Waar moet je opletten bij het laser graveren van rubber voor stempels?

Laser graveren van rubber voor stempels produceert een grote hoeveelheid stof. Deze stof moet op betrouwbare en efficiënte wijze onttrokken en gefilterd worden door een afzuigsysteem. Met name alle stofgevoelige componenten, zoals de lens, de spiegels, de elektronica, de motoren en de assen moeten beschermd worden tegen deze stof, middels een afzuigsysteem. Voor laser graveren van stempelrubber moet de tekst gespiegeld en omgekeerd zijn.

Is het ook mogelijk rubber te snijden met de laser?

Absoluut! De lasersoftware biedt diverse opties voor het automatisch uitsnijden: rond, vierkant of een geoptimaliseerde vorm. Op verzoek is het ook mogelijk om bruggetjes te snijden, waarbij de snijlijnen onderbroken worden door gedefinieerde punten.

Geschikte laser machines – CO2 laser machines

Voor het snijden van hout, leer, en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.

Zie de volledige CO2 laser machine product range….

nl_NLDutch