Basis vector ontwerpen & foto bewerkingen

Exporteren van ai vector bestand voor import in Laserworks

Exporteren van Adobe Illustrator (ai) vector bestand met de juiste instellingen voor import in Laserworks software die bij MetaQuip CO2 laser machines gebruikt wordt.

Exporteren van ai vector bestand voor import in EzCad fiberlaser

Exporteren van Adobe Illustrator (ai) vector bestand met de juiste instellingen voor import in ezcad software die bij MetaQuip fiberlaser’s gebruikt wordt.

3D model voorbereiden in Solidworks

Een 3D model geschikt maken voor Lasercut is eigenlijk vrij eenvoudig. Hier een korte tutorial, in dit geval met Solidworks hoe dit te doen.

EPS files of Adobe AI geschikt maken voor import in Lasercut

Vector files in EPS of AI formaat kunnen met Adobe Illustrator eenvoudig geschikt gemaakt worden om te kunnen importeren met Lasercut, zodat ze gesneden of gegraveerd kunnen worden. Hierbij een korte tutorial hoe dit te doen.

Foto’s voorbereiden in Photoshop voor lasergraveren

Foto’s voorbereiden om te kunnen laser graveren is eenvoudig te doen met Adobe Photoshop. Hierbij de te volgen stappen om een goed resultaat te krijgen.

2D Mechanisch ontwerpen in SketchUp

SketchUp is een 3D ontwerp programma wat voor onderwijs en particulieren gratis te downloaden en gebruiken is. Het is snel te leren en kan ook gebruikt worden om 2D vormen in te tekenen.
In deze korte tutorial laten we zien hoe 2D te tekenen in SketchUp en hoe dit te exporteren in dxf formaat, wat vervolgens in Newlydraw geimporteerd kan worden om te snijden of graveren met een laser.
Meer informatie over SketchUp en downloaden: http://www.sketchup.com/

Inkscape voor lasersnijden van teksten

Inkscape is een open source vector tekenprogramma. Hier laten we zien hoe het gebruikt kan worden om alle fonts te gebruiken in Lasercut.

Vector tekenen voor lasersnijden met Inkscape

Vector tekenen voor lasersnijden kan eenvoudig met het open-source pakket Inkscape. Hierbij een voorbeeld over hoe snel gepersonaliseerde taarttoppers te maken in acrylaat.

nl_NLDutch