+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Maquette en modelbouw met laser techniek

Binnen de wereld van architectuur, maquettebouw en modelbouw is het eindresultaat van de maquette of het model van groot belang. Een prachtige maquette kan veel indruk maken en zorgt ervoor dat het ontwerp echt tot leven komt. Maquette en modelbouw met laser techniek biedt interessante mogelijkheden!

Opdrachtgevers of klanten kunnen zich zo veel beter inbeelden hoe het ontwerp er in werkelijkheid uit zal zien. Het maken van een maquette of model is vakmanschap. Het is belangrijk om de juiste verhoudingen aan te houden en secuur te werk te gaan bij het uitsnijden.

Daarnaast is de afwerking van het model ook van groot belang en dit kan veel tijd in beslag nemen.

Modelbouw met laser machines

Gelukkig is er voor iedere architect, maquettebouwer en modelbouwer een oplossing: de laser techniek en machine. Met een lasermachine kun je snel, veilig, effectief en betaalbaar je ontwerpen omzetten naar hoogwaardige maquettes en schaalmodellen.

Hierbij mooie voorbeelden van modelbouw op basis van de MetaQuip CO2 laser machine LITE die gebruikt wordt om heel secuur te graveren en snijden.

Deze modelbouw voorbeelden zijn door Laserchef gemaakt met een CO2 laser machine van MetaQuip. Voor meer informatie en voorbeelden bekijk ook zijn Insta @Laserchef of mail naar: [email protected]

Modelbouw schuur met CO2 LITE gesneden en gegraveerd
Modelbouw schuur met CO2 LITE gesneden en gegraveerd

10 Voordelen van lasersnijden en graveren voor modelbouw

  1. Precisie: Lasersnijden biedt een ongeëvenaarde precisie bij het uitsnijden van zelfs de meest complexe vormen. Dit zorgt voor perfecte pasvormen en nauwkeurige details.
  2. Snelheid: Lasersnijden is veel sneller dan het met de hand uitsnijden van materialen, waardoor het proces van maquettebouw veel efficiënter wordt.
  3. Flexibiliteit: Lasers kunnen vrijwel elk materiaal snijden, van papier en karton tot hout, acryl en metaal.
  4. Reproduceerbaarheid: Met lasersnijden is het gemakkelijk om meerdere identieke onderdelen te maken, waardoor het reproduceren van dezelfde maquette keer op keer consistent is.
  5. Minimale afval: De precisie van lasersnijden minimaliseert de hoeveelheid afvalmateriaal, waardoor de kosten worden verlaagd en het milieu minder belast wordt.
  6. Geen fysieke kracht nodig: Bij het lasersnijden is geen fysieke kracht nodig, wat betekent dat de laser gemakkelijk materialen kan snijden die te hard of te dik zijn om met de hand te worden gesneden.
  7. Veiligheid: Lasersnijden is een veilige manier om materialen te snijden, omdat er geen bladen of andere scherpe voorwerpen worden gebruikt.
  8. Personalisatie: Met lasersnijden kun je gemakkelijk gepersonaliseerde ontwerpen maken, zoals namen, logo’s of andere afbeeldingen die kunnen worden gegraveerd.
  9. Minimaliseert fouten: Lasersnijden minimaliseert de kans op fouten en onnauwkeurigheden, waardoor het eindproduct er professioneler uitziet.
  10. Kosteneffectief: Door de snelheid, precisie en reproduceerbaarheid van lasersnijden wordt het uiteindelijke product efficiënter geproduceerd, wat kan leiden tot kostenbesparingen.

Desktop CO2 Laser Machine LITE2+

De voorbeelden op deze pagina zijn gemaakt met de Desktop CO2 laser machine LITE 2+.

De Desktop CO2 laser machine LITE 2plus is een hoogwaardig uitgevoerde desktop CO2 laser machine voor het extreem nauwkeurig lasersnijden en laser graveren van een groot aantal materialen zoals hout, leer, karton, papier en kunststoffen zoals Plexiglas/acrylaat.

Deze laser machine heeft een werkbed van 600 x 400mm met gemotoriseerd in hoogte verstelbaar werkoppervlak. Hiermee kunt u snel en eenvoudig wisselen tussen verschillende materiaaldiktes.

CO2 laser machines maken gebruik van een onzichtbare hoog vermogen infrarood laser. De MetaQuip LITE 2 plus is een laser klasse 1 apparaat dus intrinsiek veilig gebruik. Hierdoor kan deze laser machine ingezet worden zonder verdere laser veiligheidsmaatregelen. Een honeycomb bed is standaard inbegrepen.

Het voorbereiden van een laseropdracht doet u met de meegeleverde lasersoftware (Windows, MAC OSX en Linux). Daarna stuurt u uw digitale ontwerpen naar de laser machine, plaatst u het materiaal en wordt de opdracht uitgevoerd. Ook is het mogelijk om vector bestanden (ai, pdf, dxf, svg) voor lasersnijden of afbeeldingen voor laser graveren te importeren.

MetaQuip levert een complete oplossing, bestaande uit lasermachine, industriële waterkoeler, luchtcompressor, afzuigventilator, lasersoftware en handleiding waarmee u direct aan de slag kunt. A

LITE2plus Desktop CO2 laser machine 60 x 40cm
Desktop CO2 laser machine LITE2+