Lasersnijders voor het snijden van materialen

MetaQuip levert een compleet portfolio CO2 lasersnijders. Deze machines zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal voornamelijk organische materialen zoals bijvoorbeeld kunststof (plexiglas), hout, leer, karton, textiel. Al onze machines worden compleet geleverd en zijn meteen klaar om ingezet te worden. MetaQuip levert standaard een basis training bij zijn machines zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Hierbij vindt u een overzicht van de verschillende oplossingen op het gebied van lasersnijders en hun toepassingsmogelijkheden.

acrylaat gesneden met CO2 lasersnijder
Hout lasersnijden met CO2 lasersnijder
https://metaquip.nl/mq2015/wp-content/uploads/2015/01/kartonnen-doosje-op-maat-model1-45graden.jpg
Leer lasersnijden

Materialen om te bewerken met CO2 Lasersnijders

CO2 lasersnijders zijn geschikt voor het snijden van een groot aantal (vooral organische) materialen. Materialen die goed te snijden zijn met een CO2 lasersnijder zijn:

 • Kunststof zoals acrylaat (PMMA, Plexiglas)
 • Folies, latex
 • Hout & kurk
 • Karton & papier
 • Meeste organische en synthetische textiel
 • Leer
 • Vilt en foam

De volledige materialenlijst voor lasersnijden vindt u hier….

CO2 lasersnijders

Van digitaal ontwerp naar realisatie

Maak uw digitaal ontwerp met uw mechanische ontwerp pakket (Solidworks, Inventor, Rhino, Fusion 360 360) en exporteer de 2D snijlijnen in DFX formaat. Uw lasermachine werkt op basis van een dergelijk vector formaat. Voor mensen met een grafische achtergrond werken ook pakketten als Adobe Illustrator perfect. Het AI formaat kan in de meeste gevallen ook rechtstreeks worden ingeladen in de lasersoftware. Het inlezen van uw ontwerp gebeurd met de meegeleverde lasersoftware (alleen Windows). Daarna is het snijsnelheid en het laservermogen selecteren, materiaal plaatsen en de laserjob kan starten. Snel en eenvoudig.

Lasersnijders van klein tot groot

MetaQuip levert een complete range CO2 lasersnijders. De twee belangrijkste parameters zijn laservermogen en de afmeting van het werkblad.

 • Laservermogen – over het algemeen geldt hoe dikker het materiaal dat u wilt snijden des te meer laservermogen u nodig heeft.
 • Werkoppervlak – de grootte van het werkblad bepaald de maximale grootte van het object dat u kunt snijden. De productie machines vanaf de MQ1060 hebben mogelijkheden om materiaal door te voeren.

Custom CO2 Lasersnijders

MetaQuip levert standaard machines zoals hieronder getoond, maar wij kunnen machines ook aanpassen om bijvoorbeeld te integreren in een productieproces.
Denk hierbij aan extra tools om absoluut te kunnen werken zoals in de grafische industrie, software aanpassingen, automatisering voor automatisch laden en lossen tot volledig nieuwe innovatieve CO2 lasersnijders op specificatie. We leveren praktisch te gebruiken, betaalbare oplossingen.

MQ4040 LITE CO2 laser machine bedieningsinterface

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken.


Maak nu een afspraak!

CO2 laser machines – bewerken van organische materialen

CO2 laser machines zijn perfect geschikt om een groot aantal materialen te graveren (voor metaal graveren heeft u in het algemeen een fiberlaser machine nodig!) en te lasersnijden. Denk hierbij aan een groot aantal kunststoffen, hout, leer, papier, karton enzovoorts. Een complete lijst vindt u hier. Al onze machines, behalve de LITE series, zijn voorbereid voor het gebruik van een rotatie module. Deze kunt u later altijd nog eenvoudig toevoegen.

CO2 LITE2

METAQUIP-LITE2-CO2-laser-machine-800

Instapmodel voor graveren en licht snijwerk. Beschikbaar in 40W en 60W. Compleet vernieuwd!


Meer informatie

CO2 DESKTOP

CO2 lasersnijders

Volwaardige CO2 laser machine met automatische focushoogte instelling.


Meer informatie

CO2 PRODUCTION

CO2 laser machine - PRODUCTION series

Werkoppervlak van 60 x 40 cm tot 150 x 90 cm en laser vermogens van 60 tot 150W.


Meer informatie

Lasersnijden van dun edelmetaal met een fiber laser graveer machine

Het is mogelijk om dun zilver te snijden met een fiberlaser. Hierbij bent u gebonden aan maat die met een fiberlaser bewerkt kan worden tot ongeveer 20 x 20cm. Hiernaast een voorbeeld van een van onze klanten. Informeer naar de mogelijkheden.

Ga naar de fiberlaser machine overzichtspagina voor meer informatie over fiberlasers en de mogelijkheden.

Lasersnijden en graveren van zilver

High-Power Combi CO2 Lasersnijders voor dun metaal, RVS en organische materialen zoals hout

CO2 lasers met hogere laser vermogens zijn in staat om door dun staal te snijden (tot 1.2mm, 150W en 1.5mm, 200W) en RVS (tot 0.8mm, 150W en 1.0mm, 200W). 

Ga naar de CO2 staalsnijder voor meer informatie en de mogelijkheden..

MQ1390C High-Power CO2 metaal lasersnijder - laserkop close-up

Fiberlaser lasersnijders voor metaal en aluminium

De fiberlaser snijmachine is geschikt voor het snijden dikkere metalen en ook aluminium. Deze machines snijden met extreem hoge precisie en met en snijresultaat dat geen verdere nabewerking meer nodig heeft. MetaQuip biedt de fiberlaser snijmachine met laservermogens van 500W, 750W, 1000W en 2000W (tot 20mm dikte). Deze machine is ook leverbaar in een volledig gesloten uitvoering. 

Neem contact op voor meer informatie..

Materialen

 • Carbon staal
 • Silicium staal
 • Roestvast staal (RVS)
 • Aluminium
 • Titanium
 • Gegalvaniseerd staal
 • en vele andere metalen

Voorbeeld RVS lasersnijden

nl_NLDutch