Lasersnijden van acrylaat

Lasersnijden Plexiglas
CO2 lasersnijder voor lasersnijden van acrylaat / PMMA / Plexiglas kunststof

Met een CO2 lasersnijder kan perfect acrylaat / PMMA (zoals plexiglas) gesneden worden. De randen zijn na snijden hoogglanzend (zoals na vlampolijsten) en hoeven niet meer nabewerkt te worden. Voorwerpen die gesneden kunnen worden zijn grotere objecten, maar ook hele kleine objecten met veel detaillering. Deze laatste worden over het algemeen wel op wat lagere snelheid uitgevoerd.

Laservermogen dat nodig is

In principe kunt u al dunne acrylaat plaat 3-4 mm met een 40W machine snijden, echter voor lasersnijden adviseren wij minimaal te werken met een 60W laser en voor veel toepassingen zelfs een (stuk) zwaarder laservermogen. Dit hangt helemaal van de applicatie af. Naast lasersnijden van acrylaat kunststof is het ook mogelijk om deze materialen te laser graveren, Het materiaal wordt dan plaatselijk verruwt waardoor er een mat oppervlak ontstaat.

Voorbeeld van lasersnijden van acrylaat kunststof

Op het internet zijn diverse creatieve websites te vinden zoals www.thingiverse.com met allerlei voorbeelden en sommigen delen zelfs de tekeningen. Snuffelend op deze website kwam ik een houten telefoonhouder tegen, simpel en plat. Waarom niet deze eens in acrylaat uitvoeren? Ik heb de DXF file gedownload en aangepast in het Lasercut programma. Hout zal meer buiging toelaten en minder snel breken, daarom enkele extra regels structuur aangebracht in de buig gedeeltes. Dit zal de stress reduceren. Het lasersnijden van acrylaat is zeer goed te doen, kwestie van de juiste settings bepalen voor het materiaal dat je gebruikt. Er zitten toch kleine verschillen tussen leveranciers voor gelijke dikte.

Resultaten

Het resultaat is te zien in de foto’s.

lasercutting-of-acrylaat

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende CO2 lasersnijders en mogelijkheden. Ga naar de lasersnijder overzichtspagina…

nl_NLDutch