Lasermarkeren van aluminium

Snel markeren van typenummers, logo’s of barcodes op aluminium

Met een fiberlaser kunt u heel eenvoudig een tekst, typenummer, logo, barcode, QR code of iedere andere afbeelding zetten. Dit werkt zowel voor glad en geborsteld aluminium, maar nog meer contrast krijgt u wanneer u met een fiberlaser geanodiseerd (zwart, rood, blauw) aluminium laser graveert. Dan wordt de markering weer blank  / glanzend en blijft de anodiseer laag compleet staan met een heel hoge resolutie.

Laser markeren aluminium typeplaat

Toepassingen

Laser markeren van aluminium wordt veelal ingezet in de industrie om onderdelen beter te kunnen tracen tijdens productie en om service nadien eenvoudiger te maken. Lasermarkeringen zitten permanent in het materiaal en zijn ook na jaren nog steeds zichtbaar.

Hoe werkt dit?

Hierbij een voorbeeld van laser markeren van aluminium, waarbij een open-bed fiberlaser is ingezet. Dergelijke machines hebben als voordeel dat het te graveren object goed en snel te plaatsen en verwijderen is, maar er moeten wel veiligheidseisen met betrekking tot laserveiligheid getroffen worden, vandaar dat er vaak gekozen wordt om te werken met gesloten fiberlaser systemen.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende fiberlaser metaal graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de fiberlaser overzichtspagina…

Video

nl_NLDutch