Lasergraveren van Marmer / Blauwsteen

Natuursteen graveren met een CO2 laser

Afgelopen week hebben we graveren en snijden van hout en leer gedemonstreerd, deze week hebben we gekozen iets zwaarders te bewerken; Marmer / blauwsteen. Lasergraveren van marmer / blauwsteen is goed mogelijk en geeft een fraai resultaat. Deze natuurlijke materialen kom je vaak tegen als tegels en als decoratie element. Ondanks dat lasers dit soort materialen niet kunnen snijden, kunnen ze wel worden gebruikt om te graveren, om het zo een persoonlijke note mee te geven.

Standaard blauwstenen tegel van 50 x 50 cm

Wij hebben een blauwstenen tegel van 50×50 cm gebruikt. Vaak toegepast voor het betegelen van opritten, paden en terrassen en wij hebben de naam en het huisnummer in de tegel gegraveerd. Het vergt wel een sterkere laser, minimaal 80/100W, om met voldoende snelheid en diepte te kunnen graveren.

Het resultaat

Het diepe contrast van de gepolijste steen en het gegraveerde oppervlakte zorgt voor een duidelijke en mooie afwerking. Voor grotere producten heeft MetaQuip een speciale machine in het portfolio die direct boven op het graniet kan worden geplaatst, om te voorkomen dat de zware steen op de machine dient te steunen. Indien u hier meer informatie over wenst, neemt u gerust eens contact met ons op.

Lasergraveren-van-natuursteen-voordeur
Lasergraveren-van-natuursteen-closeup
Lasergraveren-van-natuursteen

Video

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende laser graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de laser graveermachines overzichtspagina…

nl_NLDutch