+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Laser snijden voor fablabs, universiteiten en scholen

Modelbouw, textielontwerp en industriële vormgeving

Laser snijden voor fablabs, universiteiten en scholen kan heel mooie combinatie opleveren waarbij vanaf het CAD pakket binnen minuten een prototype of nieuw product gerealiseerd kan worden, met een hoge mate van flexibiliteit en ook heel direct leren omdat ontwerpkeuzes meteen zijn terug te zien in het eindresultaat. Naast lasersnijden kan met dezelfde machine ook laser gegraveerd worden.

laser-snijden-fablabs-universiteiten-scholen-modelbouw
Maquettes snijden met laser techniek
kunstobjecten lasersnijden

Materialen

Acryl plastic, folies en films, hout, karton, kunststoffen, MDF, papier, PMMA, polystyreen, schuim, synthetische materialen, textiel, fineer en meer. In de digitale bewerking worden veel verschillende materialen gebruikt, waaronder: karton, papier, MDF, hout en acryl. Maar ook textiel, kunststof, polystyreen en folies kunnen perfect bewerkt worden. Bovendien hoeft men geen rekening te houden met de diameter van de spotsize. Afhankelijk van de lens die gebruikt wordt, is de laserstraal ongeveer 0.1mm breed. Praktisch elke vorm kan gesneden worden met de laser.

Laser snijders FabLabs en scholen

Op fablabs, universiteiten en scholen worden MetaQuip laser snij machines gebruikt voor modelbouw, textielontwerp, meubelbouw of voor bijvoorbeeld industriële vormgeving. Daarnaast kan met deze machines ook perfect gegraveerd worden. Lasertechnologie biedt een grote mate van ontwerpvrijheid en levert snel resultaat op. Ook ideaal voor de realisatie van kunstprojecten.

Benieuwd of lasertechniek interessant is voor uw school, universiteit of fablab? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Prototyping en industrieel ontwerpen

Door het flexibele karakter van de laser is deze erg geschikt voor experimentele setups en de bouw van prototypes. Ontwerpen worden direct van het CAD programma naar de laser gestuurd. Hierdoor ontstaat er snel resultaat en kan je heel snel een aantal keer door het ontwerpproces lopen totdat het eindresultaat perfect is. De snelheid die met een dergelijk iteratief ontwerpproces behaald kan worden is eigenlijk op geen andere manier (met uitzondering van misschien 3D printen) te realiseren.

Geschikte laser machines – CO2 laser machines

Voor het snijden van hout, leer en een groot aantal kunststoffen heeft u een CO2 laser machine nodig. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn: wat is de maximale grootte van het object dat ik uit wil snijden, dat bepaald de grootte van uw werkblad en wat is de maximale dikte die gesneden moet worden dat bepaald het laservermogen dat u nodig heeft.