Laser graveren van metaal

Waarom metaal graveren met een fiberlaser?

Metalen markeren met een CO2 laser is zeer gelimiteerd. De golflengte van de CO2 laser is niet geschikt om meerdere soorten metaal te bewerken. Ondanks dat geanodiseerd aluminium wel mogelijk is met de CO2 laser raden wij mensen, die op zoek zijn naar een meer universele oplossing, aan om voor metalen een markeer laser (ook wel fiber laser genoemd) te gebruiken. Laser graveren van metaal gaat makkelijk met een markeer laser en is ook geschikt voor roestvast staal, aluminium en meer edele metalen zoals goud en zilver.

Wat kan er gegraveerd worden?

De bijgeleverde software kan gemakkelijk files van adobe illustrator, DXF, JPEG of andere foto formaten gebruiken, echter het is ook mogelijk zelf tekst of figuren te maken met dit pakket. Vergelijkbaar met de CO2 lasers kunt u kiezen om diverse layers te gebruiken om diepe en oppervlakkige gravering te combineren door ander laser vermogen en snelheid in te stellen en daarmee een groter effect in uw markeer resultaat te bereiken.

typeplaatje lasergraveren
Typeplaatje lasergraveren

Waarin onderscheiden fiberlasers zich?

Markeer lasers hebben een gering werk oppervlakte dat kan worden gegraveerd, maar voor de meeste applicatie waar een unieke code, barcode of logo dient te worden geplaatst is dit ruim voldoende en zijn markeer lasers sneller en flexibelere dan CO2 lasers. Wilt u eens proberen wat voor uw materialen het beste werkt, neemt u gerust eens contact met ons op, dan kunnen we altijd bij ons op locatie experimenteren om de beste oplossing te bepalen.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende laser graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de fiberlaser overzichtspagina…

nl_NLDutch