Maatwerk oplossingen met laser techniek

Betaalbare maatwerk oplossingen. Korte doorlooptijden

MetaQuip levert naast standaard machines ook maatwerk oplossingen op basis van lasertechniek. Laser machines en oplossingen die volledig aansluiten op de wensen en behoefte van onze klanten, die niet realiseerbaar zijn met onze standaard laser machines. Ontwikkelingen kunnen binnen korte tijd ontworpen, getest en gerealiseerd worden tegen aantrekkelijke prijzen.

Productie automatisering

Maatwerk oplossingen zijn vaak interessant of zelfs noodzakelijk voor nieuwe of heel specifieke toepassingen van lasertechniek of bij inzet van lasertechniek in volledig geautomatiseerde productielijnen.

Nieuwe functies en features

Indien het mogelijk is zoeken we eerst samen met de klant naar de mogelijkheden om onze bestaande lasermachines zo aan te passen en uit te breiden zodat ze voldoen aan de eisen en wensen van de klant. 

Uw flexibele partner 

Flexibiliteit is key binnen MetaQuip projects. Wij passen ons aan aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. En komen op basis van onze kennis en kunde met praktische en realiseerbare oplossingen. MetaQuip kan de lead nemen in de ontwikkeling, of een ondersteunende rol invullen op het gebied van lasertechniek.

Productie fiber laser machine 8 parallel

MetaQuip ontwikkelt laser machines van A tot Z voor nieuwe applicaties

Als een aanpassing of uitbreiding van onze machines niet volstaat, biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om een volledig nieuwe  laser machine te ontwikkelen. Uitgangspunt is dan de specificatie, eisen en wensen van de klant. Samen met de klant zoeken we naar de beste oplossing passend bij het budget en beschikbare tijd.
MetaQuip heeft uitgebreide kennis en kunde op het gebied van sensortechniek, elektronica, mechanica en software. Combineer dit met uitgebreide ervaring op gebied van project, proces-en productontwikkeling en er ontstaat de perfecte mix om nieuwe ontwikkelingen binnen korte tijd van proof of concept, naar prototype en product te brengen inclusief CE certificering volgens de machinerichtlijnen en laser veiligheidseisen. Ook tijdens het vrijgave project biedt MetaQuip ondersteuning indien gewenst om het proces en instellingen verder te optimaliseren.

Voorbeeld projecten

Een aantal voorbeelden van MetaQuip projects die we afgelopen tijd gerealiseerd hebben.

Automatisering

Volledige integratie van machines in uw productielijn.

Machine add-ons

Uitbreidingen op bestaande machines om sneller te werken.

Proces innovatie

Nieuwe applicaties, nieuwe materialen, nieuwe processen

Neem contact op om samen te kijken wat er mogelijk is!

Neem contact op om te kijken of lasertechniek voor uw toepassing een oplossing biedt. U bent altijd van harte welkom om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Open voor nieuwe ideeën & toepassingen

MetaQuip Project kijkt graag samen met u of uw toepassing te realiseren is met lasertechniek.
Op basis van uw vraag, product idee of probleem gaan we aan de slag om te kijken hoe we zo eenvoudig en praktisch mogelijk tot de beste oplossing kunnen komen.
Daarbij kunnen we indien nodig terugvallen op een uitgebreid netwerk van partners en experts.

nl_NLDutch