+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Custom build machines & projecten

Ontwikkeling van volledige nieuwe laser machines

MetaQuip ontwikkelt volledig nieuwe lasermachines voor klantspecifieke toepassingen. In samenwerking met de klant bepalen en testen we eerst of lasertechniek geschikt is voor de toepassing. Vervolgens specificeren we de machine en werken we een ontwikkelplan en kostenschatting uit. Na akkoord ontwikkelt, test en produceert MetaQuip de gehele machine(s). Al onze machines voldoen aan de CE machinerichtlijnen. MetaQuip kan van enkelstuks tot grote aantallen machines leveren.

Naast vlakke plaat bewerking kan MetaQuip ook 3D en gerobotiseerde maatwerk oplossingen leveren voor graveren, snijden of laserlassen.

Productie fiber laser machine 8 parallel

Aanpassingen en uitbreidingen op bestaande laser machines

In veel gevallen is het ook mogelijk om een bestaande machine uit te breiden of aan te passen zodat deze daardoor geschikt gemaakt wordt voor de benodigde volumes of productiesnelheid. Veel van de uitbreidingen en aanpassingen die we maken zit in de automatische handling laden en lossen of inzet in een continu draaiende productielijn.

Productie automatisering

Maatwerk oplossingen zijn vaak interessant of zelfs noodzakelijk voor nieuwe of heel specifieke toepassingen van lasertechniek of bij inzet van lasertechniek in volledig geautomatiseerde productielijnen. MetaQuip levert ook oplossingen die via een centraal systeem worden aangestuurd om teksten, barcodes of serienummers vanuit een centrale database volledig automatisch te laten opnummeren.

CE certificering & machinerichtlijnen

MetaQuip ontwikkelt al haar machines zodat ze voldoen aan de CE machinerichtlijnen. Waar mogelijk maken we het ontwerp dusdanig dat het qua laserveiligheid een intrinsiek veilige machine is (laser klasse 1). Naast de wettelijke richtlijnen worden onze machines uitvoerig van tevoren getest op performance en stabiliteit over tijd, zodat we zeker zijn dat de specificaties worden behaald en de machine zonder problemen in het productieproces kan worden ingezet.

Interlock veiligheidssysteem CO2 laser machine

Betaalbare maatwerk machines

We gaan zoveel mogelijk uit van al beschikbare techniek voor onze maatwerk oplossingen en maken aanpassingen en uitbreidingen alleen daar waar nodig. Mede hierdoor kunnen we de kosten laag houden. Daarnaast maken we onderdelen met veel handwerk in onze productiefaciliteiten in China. Maatwerk machines worden altijd ontworpen, opgebouwd en getest bij MetaQuip in Maarheeze door ons eigen team of partners in Nederland, België en Duitsland.

Uw flexibele partner 

Flexibiliteit is key binnen MetaQuip projects. Wij passen ons aan aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. En komen op basis van onze kennis en kunde met praktische en realiseerbare oplossingen. MetaQuip kan de lead nemen in de ontwikkeling, of een ondersteunende rol invullen op het gebied van lasertechniek.

Ideeën of vragen over mogelijkheden of toepassingen?

Neem contact op met MetaQuip’s engineering team. Dan kunnen we samen kijken of lasertechniek een antwoord is op uw vraag. Lasers zijn schoon, vervuilen het voorwerp niet en werken snel. Lasermachines biedt veel mogelijkheden richting duurzame en circulaire oplossingen.

MetaQuip ontwikkelt laser machines
van A tot Z voor specifieke applicaties

Als een aanpassing of uitbreiding van onze machines niet volstaat, biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om een volledig nieuwe laser machine te ontwikkelen. Uitgangspunt is dan de specificatie, eisen en wensen van de klant. Samen met de klant zoeken we naar de beste oplossing passend bij het budget en beschikbare tijd.
MetaQuip heeft uitgebreide kennis en kunde op het gebied van sensortechniek, elektronica, mechanica en software. Combineer dit met uitgebreide ervaring op gebied van project, proces- en productontwikkeling en er ontstaat de perfecte mix om nieuwe ontwikkelingen binnen korte tijd van proef of concept, naar prototype en product te brengen inclusief CE certificering volgens de machinerichtlijnen en laser veiligheidseisen. Ook tijdens het vrijgave project biedt MetaQuip ondersteuning indien gewenst om het proces en instellingen verder te optimaliseren.

Voorbeeld projecten

Een aantal voorbeelden van MetaQuip projects die we afgelopen tijd gerealiseerd hebben.

Automatisering

Volledige integratie van machines in uw productielijn.

Machine add-ons

Uitbreidingen op bestaande machines om sneller te werken.

Proces innovatie

Nieuwe applicaties, nieuwe materialen, nieuwe processen.

Neem contact op om samen te kijken wat er mogelijk is!

Neem contact op om te kijken of lasertechniek voor uw toepassing een oplossing biedt. U bent altijd van harte welkom om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Open voor nieuwe ideeën & toepassingen

MetaQuip Project kijkt graag samen met u of uw toepassing te realiseren is met lasertechniek.
Op basis van uw vraag, product idee of probleem gaan we aan de slag om te kijken hoe we zo eenvoudig en praktisch mogelijk tot de beste oplossing kunnen komen.
Daarbij kunnen we indien nodig terugvallen op een uitgebreid netwerk van partners en experts.