Maatwerk oplossingen met laser techniek

Ontwikkeling van lasermachines

MetaQuip ontwikkelt volledig nieuwe lasermachines voor klantspecifieke toepassingen. In samenwerking met de klant bepalen we of lasertechniek geschikt is, en specificeren we de machines. Na akkoord ontwikkelt, test en produceert MetaQuip de gehele machine, inclusief de benodigde certificeringen. Van enkel stuk tot grote aantallen machines.

Uitbreidingen & aanpassingen

In veel gevallen is het ook mogelijk om een bestaande machine uit te breiden of aan te passen zodat deze daardoor geschikt gemaakt wordt voor de benodigde volumes of productiesnelheid. Veel van de uitbreidingen en aanpassingen die we maken zit in de automatische handling laden en lossen of inzet in een continu draaiende productielijn.

Productie automatisering

Maatwerk oplossingen zijn vaak interessant of zelfs noodzakelijk voor nieuwe of heel specifieke toepassingen van lasertechniek of bij inzet van lasertechniek in volledig geautomatiseerde productielijnen.

Testen en certificering

MetaQuip voert uitvoerige performance en duurtesten uit om er zeker van te zijn dat de afgesproken specificaties worden behaald en de machine zonder problemen in het productieproces kan worden ingezet. Machines zijn waar mogelijk laser veilig en worden onder leiding van MetaQuip gekeurd. Onze machines voldoen aan de CE machinerichtlijnen.

Betaalbare maatwerk oplossingen

We gaan zoveel mogelijk uit van al beschikbare techniek voor onze maatwerk oplossingen en maken aanpassingen en uitbreidingen alleen daar waar nodig. Mede hierdoor kunnen we de kosten laag houden. Daarnaast maken we onderdelen met veel handwerk in onze productiefaciliteiten in China. Maatwerk machines worden altijd ontworpen, opgebouwd en getest bij MetaQuip in Maarheeze door ons eigen team of partners in Nederland, België en Duitsland.

Uw flexibele partner 

Flexibiliteit is key binnen MetaQuip projects. Wij passen ons aan aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. En komen op basis van onze kennis en kunde met praktische en realiseerbare oplossingen. MetaQuip kan de lead nemen in de ontwikkeling, of een ondersteunende rol invullen op het gebied van lasertechniek.

Productie fiber laser machine 8 parallel

Ideeën of vragen over mogelijkheden of toepassingen?

Neem contact op met MetaQuip’s engineering team. Dan kunnen we samen kijken of lasertechniek een antwoord is op uw vraag. Lasers zijn schoon, vervuilen het voorwerp niet en werken snel. Lasermachines biedt veel mogelijkheden richting duurzame en circulaire oplossingen.

MetaQuip ontwikkelt laser machines van A tot Z voor nieuwe applicaties

Als een aanpassing of uitbreiding van onze machines niet volstaat, biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om een volledig nieuwe laser machine te ontwikkelen. Uitgangspunt is dan de specificatie, eisen en wensen van de klant. Samen met de klant zoeken we naar de beste oplossing passend bij het budget en beschikbare tijd.
MetaQuip heeft uitgebreide kennis en kunde op het gebied van sensortechniek, elektronica, mechanica en software. Combineer dit met uitgebreide ervaring op gebied van project, proces- en productontwikkeling en er ontstaat de perfecte mix om nieuwe ontwikkelingen binnen korte tijd van proef of concept, naar prototype en product te brengen inclusief CE certificering volgens de machinerichtlijnen en laser veiligheidseisen. Ook tijdens het vrijgave project biedt MetaQuip ondersteuning indien gewenst om het proces en instellingen verder te optimaliseren.

Voorbeeld projecten

Een aantal voorbeelden van MetaQuip projects die we afgelopen tijd gerealiseerd hebben.

Automatisering

Volledige integratie van machines in uw productielijn.

Machine add-ons

Uitbreidingen op bestaande machines om sneller te werken.

Proces innovatie

Nieuwe applicaties, nieuwe materialen, nieuwe processen.

Neem contact op om samen te kijken wat er mogelijk is!

Neem contact op om te kijken of lasertechniek voor uw toepassing een oplossing biedt. U bent altijd van harte welkom om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Open voor nieuwe ideeën & toepassingen

MetaQuip Project kijkt graag samen met u of uw toepassing te realiseren is met lasertechniek.
Op basis van uw vraag, product idee of probleem gaan we aan de slag om te kijken hoe we zo eenvoudig en praktisch mogelijk tot de beste oplossing kunnen komen.
Daarbij kunnen we indien nodig terugvallen op een uitgebreid netwerk van partners en experts.

nl_NLDutch