+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Hout laser graveren met een CO2 laser

Hout lasergraveren met een CO2 laser graveer machine

Hout laser graveren met een CO2 laser is goed mogelijk en geeft, afhankelijk van het gebruikte hout, een mooi resultaat. Denk hierbij aan het nauwkeurig verbranden van de toplaag van het hout met een vergrootglas of een soldeerbout voor hout. Met een laser is het mogelijk om een veel hogere resolutie te halen en hetzelfde voorwerp ook een aantal keren te maken, waarbij ieder product er precies hetzelfde uitziet.

Vermogen nodig voor het lasergraveren van hout

Om hout te kunnen lasergraveren is een laservermogen van 40W al voldoende. Mocht u na afloop het deel ook willen vrijsnijden dan heeft u al snel een laservermogen van 60W of meer nodig. Zie de meer informatie sectie hieronder om een volledig overzicht te krijgen van de verschillende machines.

Hoe werkt laser graveren van hout?

U plaatst de houten plaat of het houten voorwerp (maximale dikte ongeveer 20cm zonder extra trucs), daarna laadt u uw ontwerp in (logo, versiering, tekst, plaatje) en start de laser graveer bewerking. Na een aantal minuten is de machine klaar en neemt u het werkstuk uit de machine.

Hout lasergraveren met een CO2 laser machine
Hout lasergraveren met een CO2 laser machine

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

U bent van harte welkom om te kijken of lasertechnologie een geschikte oplossing is voor uw snij of graveer toepassing of applicatie. Neem uw digitale ontwerp of materiaal mee tijdens een demonstratie en we kunnen ter plekke het resultaat bekijken. U kunt het natuurlijk ook opsturen.

Wat is er om een CO2 laser machine te plaatsen?

Om een laser machine te plaatsen heeft u 3 zaken nodig: de ruimte om de CO2 laser machine te plaatsen, 230V stopcontact en een afvoer naar buiten. Onze machines hebben een eigen afzuigventilator en worden met flexibele slang geleverd dus deze kan in eerste instantie door een openstaand raam naar buiten gevoerd worden. Het is natuurlijk wel raadzaam om dit na verloop van tijd te vervangen door een permanente oplossing (luchtafvoer zoals bij een fornuis) of industriële luchtfilter.

Trucs om een mooier resultaat te krijgen

Laser graveren van hout is een proces waarmee met een hoog geconcentreerde lichtbundel het oppervlak van het hout wordt verbrand. Hierbij komt rook en damp vrij. Deze slaat neer op het werkstuk en koelt daar af. Daarom dat er vaak rondom het gegraveerde deel een waas te zien is van neerslag. Door van tevoren het werkstuk te beplakken met schilderstape (van papier) slaat de vrijgekomen damp daarop neer en blijft de rest van het hout mooi blank.

Voorbeeld hoe dit werkt

Hierbij een video hoe dit te doen. Mocht u vragen hebben of willen kijken hoe dit werkt voor uw toepassing dan werken we dit graag samen met u verder uit.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende laser graveer machines en mogelijkheden. Ga naar de laser graveermachines overzichtspagina…