+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Fiber metaal lasersnijmachine portfolio

Lasersnijden van metaal plaatmateriaal

MetaQuip heeft een uitgebreid fiber laser metaal lasersnijder portfolio voor het lasersnijden van een groot aantal metalen. Wij bieden een selectie hoogwaardige machines aan variërend van machines voor dunner plaatwerk zoals de FC6060 en de FC1390, maar ook zware productie machines zoals de FC1510, FC3015, FC4020. Stuk voor stuk machines die zonder problemen ingezet kunnen worden in productie omgevingen.

MQ-FC6060 fiber lasersnijmachine voor het lasersnijden van metalen platen
FC6060 MetaQuip’s kleinste metaal lasersnijmachine

Lasersnijden van buizen en profielen

MetaQuip heeft ook buislasers om buizen, kokers en profielen (tot 6m) in een keer te verwerken. Afkorten, gaten en slotgaten plaatsen en uitsnijden van profielen.

MetaQuip wordt beoordeeld met ★★★★ (4.7) via Google

GEHEEL VRIJBLIJVEND

Adviesgesprek aanvragen

Snel, safe en simpel aan de slag door slimme oplossingen

Persoonlijk advies én praktische training

Bedrijfszekerheid door onderhoud en ondersteuning

Na het versturen van uw aanvraag nemen wij binnen één werkdag contact met u op.

Direct contact? Bel: +31 40 8080 193

MetaQuip staat voor

Kwalitatief hoogstaande machines

MetaQuip’s fiber lasersnijmachines voor het lasernsijden van metaal kunnen kwalitatief de strijd aan met metaal snijders van gerenommeerde aanbieders, echter tegen een significante lagere investering.

Uitgebreide service voor inzet in industriële toepassingen

Naast de kwaliteit van de machine wordt dit natuurlijk ondersteunt met snelle en adequate service op deze machines, zodat de downtime tot een minimum beperkt kan worden.

MetaQuip helpt u graag met het kiezen van de juiste machine voor uw toepassing inclusief technische service ondersteuning zodat eventuele downtime zo kort mogelijk is.

Metaal fiberlaser snijmachine

Metaal lasersnijmachines ontworpen volgens Europese standaarden

Portfolio overzicht vlakke plaat metaal lasersnijders type S, M, L

MetaQuip’s engineering team zorgt ervoor dat al onze fiber laser metaal lasersnijder machines aan alle machinerichtlijnen voldoen zodat er in alle omstandigheden veilig mee gewerkt kan worden volgens Europese standaarden. Een aantal van onze fiber lasers zijn volledig door MetaQuip ontworpen zodat ze op alle vlakken voldoen aan Europese specificaties qua veiligheid en gebruikersgemak. Onze gesloten fiber lasersnijmachines zijn door onafhankelijke keuringsinstanties zoals Laprocon en Dutch Optics gekeurd op laserveiligheid.

Zelf metaal lasersnijden 

MetaQuip’s fiber metaal lasersnijmachines worden ingezet voor serieproductie maar ook veel door kleine en middelgrote metaalverwerkende bedrijven. Met deze machines kunt u snel en flexibel zelf metaal lasersnijden met grote precisie en nauwkeurigheid zonder verdere nabewerking. Ten opzichte van uitbesteden bespaart u veel wachttijd, wat de ontwikkel snelheid van uw projecten ten goede komt. Scholen en opleidingsinstituten maken dit soort machines onderdeel van de opleiding zodat studenten al meteen vertrouwd raken met de mogelijkheden van digitaal ontwerpen en direct realiseren.

Beoordelen snijkwaliteit fiber laser
Metaal lasersnijden met fiber laser metaalsnijders van MetaQuip

Maak nu een afspraak voor een demonstratie! 

Wij hebben de FC1390 en FC1510 bij MetaQuip in Maarheeze staan, de grotere machines zoals de FC4020, FC3015 en buissnijder niet. In een aantal gevallen kunnen wij u deze machines laten zien bij onze klanten. U bent van harte welkom om deze fiber machines te komen bekijken en u te laten informeren over de mogelijkheden en kwaliteit van onze machines. Als u uw eigen ontwerp of materiaal meeneemt kunnen we meteen kijken of onze lasers voor u het gewenste resultaat opleveren.

Metalen geschikt voor een fiber metaal lasersnijder

Koolstof staal
Roestvast staal
Titanium
Gegalvaniseerd staal

Koper
Aluminium
Andere legeringen

Fiber laser metaal snijmachines
FC1510 (nieuw) Productie metaalsnijder

Snijkwaliteit van fiber lasers

Het beoordelen van de snijkwaliteit van een fiber laser is niet moeilijk als je weet naar je moet kijken. Hieronder geven we een aantal punten die je mee kunt nemen in de beoordeling van de kwaliteit.

De kwaliteit van de snijkwaliteit hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de lasersnijmachine. Hierdoor is het beoordelen van de snijkwaliteit de meest directe manier is om de kwaliteit van lasersnijapparatuur te testen.

Voordelen metaal lasersnijden met fiber lasersnijmachines

MetaQuip levert voor het snijden van metalen verschillende machines. Voor specifieke toepassingen kunnen ook hoog vermogen CO2 lasers ingezet worden voor het lasersnijden van dun metaal. Fiber lasers zijn echter voor het serieuzere snijwerk bijna altijd de beste keuze.

Metaal fiber lasersnijmachine product portfolio

High-power fiber lasermachines voor het lasersnijden van (edel) metalen

MetaQuip heeft een aantal fiber laser metaal lasersnijders voor het lasersnijden van metaal in haar portfolio. Kwalitatief kunnen deze machines de strijd aan met metaal snijders van grote Duitse laser partijen, echter tegen een significante lagere aanschafkosten en ook tijdens productie blijven deze kosten aanzienlijk lager door de hoge betrouwbaarheid. Van 500-6kW voor het snijden van dik metaal. Grote voordeel van fiber laser metaal snijden is dat er verder geen nabewerking nodig is.

Lasersnijmachines tot 1.5kW – lasersnijden van dun plaatmateriaal

Fiber lasersnijder S -FC6060

MQ FC6060 fiber metaal lasersnijder zijaanzicht
MQ-FC6060

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1000W.

Werkoppervlak: 60 x 60cm
Laservermogen: 500-1kW

Scholen en MKB.

Fiber lasersnijder M – FC1390

MQ-FC1390-metaal-laser-snijder
MQ-FC1390

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1500W.

Werkoppervlak 130 x 90cm
Laservermogen: 500-1.5kW

Scholen en MKB.

Lasersnijmachines vanaf 1kW – Productie & lasersnijden van dik plaatmateriaal

Fiber laser snijder L
FC1510 & FC2010

Fiber laser metaal snijmachines

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 6kW. Ergonomisch ontwerp.

Voor prototyping en flexibele productie.

Werkoppervlak: 150 x 100cm of 200 x 100cm
Laservermogen: 1kw-6kW

Fiber lasersnijder XL
FC3015

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW.

Voor productie doeleinden.

Werkoppervlak 300 x 150cm
Laservermogen: 1-10kW

Fiber lasersnijder XL
FC4020

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW.

Voor productie (ook maatwerk)

Werkoppervlak 400 x 200cm
Laservermogen: 1-10kW

Fiber buis lasersnijder XL
FCTube 

Metalen buis / profiel lasersnijder

Industrieel lasersnijden van buismateriaal en profielen van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking.

Voor productie. Laser vermogens tot 10kW.

Buislengte: tot 6m, diameter 2-30cm
Laservermogen: 1-10kW

Metalen lasersnijden zonder nabewerking

Fiberlaser snijmachines zijn geschikt voor het met hoge precisie snijden van diverse diktes koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Bekijk hiernaast de video.

Hoe werkt een fiber lasersnijmachine?

Een fiber laser metaal snijder snijdt moeiteloos door ijzer alsof het niets is. Een laser werkt met een hele hoge intensiteit, versterkt licht dat perfect parallel en gefocusseerd op het metaal terecht komt. Dit resulteert in een extreem hoge temperatuur waardoor het metaal smelt.

Kies de juiste machine voor uw toepassing

Naast de productkwaliteit en kwaliteit en serviceability van de gebruikte onderdelen spelen voor het kiezen van de juiste fiberlaser metaal snijmachine voor uw toepassing op hoofdlijnen de volgende zaken mee.

Werkbed afmeting

Het voordeel van een groter werkoppervlak is dat u grotere metaalplaten kunt verwerken. Hierdoor hoeft u minder vaak materiaal te wisselen en heeft u de mogelijkheid grotere ontwerpen te lasersnijden.
Een kleiner werkoppervlak heeft als voordeel dat het plaatmateriaal een stuk handzamer is. Wat voor u werkt hangt van uw gebruik en toepassing af.

Open of gesloten model

Gesloten is maximale laserveiligheid, maar laden en ontladen kost meer tijd. Bij een open systeem dient u zelf aanvullende laser veiligheidsmaatregelen te nemen maar kunt u heel eenvoudig de machine beladen. MetaQuip kan u helpen met advies omtrent laserveiligheid.

Fiber laser metaal lasersnijder portfolio - lasersnijden metaal
Open of gesloten model fiber laser lasersnijder
GF-1530JH Pallet lader Fiber laser metaal lasersnijders - lasersnijden metaal
Pallet lader wisselbed

Laser vermogen

Met een hoger laservermogen kunt u dikker materiaal snijden of snijden met een hogere snelheid essentieel voor productie. Het laservermogen en snijsnelheid is ook gekoppeld aan de snijkwaliteit. Afhankelijk van uw toepassing kunnen we voor uw situatie een gepaste oplossing leveren.

Pallet wisseltafel

Voor productie is het essentieel dat u continu kunt werken. Met een pallet wisseltafel kunt u materiaal klaarleggen en bespaart u laadtijd.

Service & Support

Bij de X en XL serie wordt veelal gebruik gemaakt van onderdelen van Europese bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om snel reserve onderdelen te leveren: niet alleen vandaag maar ook nog over een aantal jaren.

Bij de X en XL serie wordt gebruik gemaakt van een Duitse controller en software die betrouwbaar en eenvoudig werkt volgens Europese standaarden. Tevens worden hiermee de hoogste snijsnelheden in de markt mee gehaald. Dit is een van de grotere spelers op dit gebied en levert indien nodig door heel Europa trainingen in de lokale taal.

MetaQuip levert uitgebreide technische service en support op dit soort machines. Wij hebben verschillende vormen van service contracten met verschillende responstijden afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen.

CE certificering & laserveiligheid

MetaQuip heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De machine is volledig gesloten waardoor het licht nergens naar buiten kan en vermindert het risico van laserstraling en biedt een veiligere bescherming voor de operator.
De machine is voorzien op key punten van interlock sluitingen waardoor de laserbron fysiek niet door de computer kan worden ingeschakeld. De voordeuren als zowel de deur bij de bedwissel kunnen dus niet tijdens het proces worden geopend zonder dat het proces doorgaat.

MetaQuip fiber laser snijmachines zijn een gesloten machines. Laserkasse 1 dus ten alle tijden veilig voor de operator. Deze machines zijn CE gecertificeerd en voldoet aan de geldende machinerichtlijnen.

Lucht afzuiging en filtering

Metaaldampen zijn schadelijk voor de gezondheid bij roestvast staal kunnen zeer schadelijke chroomgassen vrijkomen! Een goede afzuig- en filterinstallatie is noodzakelijk. MetaQuip kan adviseren en u voorzien van een passende oplossing zoals BOFA AD2000 of AD4000.

De gesloten cabine van de X en XL is voorzien van afzuiging aan de onder en bovenkant. Hierdoor blijft stof en rook die wordt gegenereerd door het lasersnijden van metaal volledig geïsoleerd in de machine. Oliedampen kunnen via de boven afzuiging direct worden afgevoerd terwijl de metaal dampen van het snijden door de onderste afzuiging afgevoerd. Hierdoor wordt de concentratie gevaarlijke dampen tot een minimum gereduceerd tijdens het werken. De operator hoeft niet in de laser snij ruimte te komen gedurende het proces en kan na het bewerken het materiaal naar buiten brengen door het bed te wisselen.

Om de metaal en andere vluchtige dampen op te vangen maakt MetaQuip gebruik van Bofa filter systemen. Bofa is een Europees merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hun uniek ontwerp van de grof stof filter zorgt voor een enorm groot filter oppervlakte waardoor de filter capaciteit.