Fiber laser metaal lasersnijders – lasersnijden metaal

MetaQuip heeft een uitgebreid product portfolio fiber laser metaal lasersnijders voor het lasersnijden van een groot aantal metalen. Wij bieden een selectie hoogwaardige machines aan die ook zonder problemen in productie omgevingen kunnen worden ingezet. Naast de kwaliteit van de machine wordt dit natuurlijk ondersteunt met snelle en adequate service op deze machines, zodat de downtime tot een minimum beperkt kan worden.

Zelf metaal lasersnijden 

MetaQuip’s fiber laser metaal lasersnijders kunnen kwalitatief de strijd aan met metaal snijders van gerenommeerde aanbieders, echter tegen een significante lagere investering.

Fiber laser metaal lasersnijders ontworpen volgens Europese standaarden

MetaQuip’s engineering team zorgt ervoor dat deze machines aan alle machinerichtlijnen voldoen zodat er in alle omstandigheden veilig mee gewerkt kan worden volgens Europese standaarden.

MetaQuip helpt u graag met het kiezen van de juiste machine voor uw toepassing inclusief technische service ondersteuning zodat eventuele downtime zo kort mogelijk is.

Intro metaal lasersnijder portfolio

Metalen geschikt voor lasersnijden met fiber laser metaal lasersnijders

Koolstof staal
Roestvast staal
Titanium
Gegalvaniseerd staal
Koper
Aluminium
Andere legeringen

Goldenlaser Fiber laser metaal lasersnijders - lasersnijden metaal

Product Portfolio Fiber laser metaal lasersnijders

High-power fiber lasermachines voor het lasersnijden van (edel) metalen

MetaQuip heeft een aantal fiber laser metaal lasersnijders voor het lasersnijden van metaal in haar portfolio. Kwalitatief kunnen deze machines de strijd aan met metaal snijders van grote Duitse laser partijen, echter tegen een significante lagere aanschafkosten en ook tijdens productie blijven deze kosten aanzienlijk lager door de hoge betrouwbaarheid. Van 500-6kW voor het snijden van dik metaal. Grote voordeel van fiber laser metaal snijden is dat er verder geen nabewerking nodig is.

Fiber lasersnijder S
60 x 60cm

MQ-FC6060 Fiber laser metaal snijmachine

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1000W.

Scholen en MKB.

Werkoppervlak 60 x 60cm
Laservermogen: 500-1kW

Fiber lasersnijder M
130 x 90cm

Metaal fiber laser snijder

Hoge precisie lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laservermogens van 500 tot 1000W.

Scholen en MKB.

Werkoppervlak 130 x 90cm
Laservermogen: 500-1kW

Fiber lasersnijder L
300 x 150cm

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW.

Voor productie doeleinden.

Werkoppervlak 300 x 150cm
Laservermogen: 500-10kW

Fiber lasersnijder XL
400 x 200cm

Industrieel lasersnijden van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Laser vermogens van 500 tot 10kW.

Voor productie (ook maatwerk)

Werkoppervlak 400 x 200cm
Laservermogen: 500-10kW

Fiber buis lasersnijder XL 
tot 6m, 2-20cm diameter

Metalen buis / profiel lasersnijder

Industrieel lasersnijden van buismateriaal en profielen van o.a. koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking.

Voor productie. Laser vermogens tot 10kW.

Buislengte: tot 6m, diameter 2-30cm
Laservermogen: 500-10kW

Metalen lasersnijden zonder nabewerking

Fiberlaser snijmachines zijn geschikt voor het met hoge precisie snijden van diverse diktes koolstofstaal, roestvast staal, messing plaat en andere metalen, zonder verdere nabewerking. Bekijk onderstaande video.

Kies de juiste machine voor uw toepassing

Naast de productkwaliteit en kwaliteit en serviceability van de gebruikte onderdelen spelen voor het kiezen van de juiste fiberlaser metaal snijmachine voor uw toepassing op hoofdlijnen de volgende zaken mee.

Werkbed afmeting

Het voordeel van een groter werkoppervlak is dat u grotere metaalplaten kunt verwerken. Hierdoor hoeft u minder vaak materiaal te wisselen en heeft u de mogelijkheid grotere ontwerpen te lasersnijden.
Een kleiner werkoppervlak heeft als voordeel dat het plaatmateriaal een stuk handzamer is. Wat voor u werkt hangt van uw gebruik en toepassing af.

Open of gesloten model

Gesloten is maximale laserveiligheid, maar laden en ontladen kost meer tijd. Bij een open systeem dient u zelf aanvullende laser veiligheidsmaatregelen te nemen maar kunt u heel eenvoudig de machine beladen. MetaQuip kan u helpen met advies omtrent laserveiligheid.

Fiber laser metaal lasersnijders - lasersnijden metaal

Laser vermogen

Met een hoger laservermogen kunt u dikker materiaal snijden of snijden met een hogere snelheid essentieel voor productie. Het laservermogen en snijsnelheid is ook gekoppeld aan de snijkwaliteit. Afhankelijk van uw toepassing kunnen we voor uw situatie een gepaste oplossing leveren.

Pallet wisseltafel

Voor productie is het essentieel dat u continu kunt werken. Met een pallet wisseltafel kunt u materiaal klaarleggen en bespaart u laadtijd.

GF-1530JH Pallet lader Fiber laser metaal lasersnijders - lasersnijden metaal

Service & Support

Bij de X en XL serie wordt veelal gebruik gemaakt van onderdelen van Europese bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om snel reserve onderdelen te leveren: niet alleen vandaag maar ook nog over een aantal jaren.

Bij de X en XL serie wordt gebruik gemaakt van een Duitse controller en software die betrouwbaar en eenvoudig werkt volgens Europese standaarden. Tevens worden hiermee de hoogste snijsnelheden in de markt mee gehaald. Dit is een van de grotere spelers op dit gebied en levert indien nodig door heel Europa trainingen in de lokale taal.

MetaQuip levert uitgebreide technische service en support op dit soort machines. Wij hebben verschillende vormen van service contracten met verschillende responstijden afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen.

CE certificering & laserveiligheid

MetaQuip heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De machine is volledig gesloten waardoor licht nergens naar buiten kan en vermindert het risico van laserstraling en biedt een veiligere bescherming voor de operator.
De machine is voorzien op key punten van interlock sluitingen waardoor de laserbron fysiek niet door de computer kan worden ingeschakeld. De voordeuren als zowel de deur bij de bedwissel kunnen dus niet tijdens het proces worden geopend zonder dat het proces doorgaat.

MetaQuip fiber laser snijmachines zijn een gesloten machines. Laserkasse 1 dus ten alle tijden veilig voor de operator. Deze machines zijn CE gecertificeerd en voldoet aan de geldende machinerichtlijnen.

Lucht afzuiging en filtering

Metaaldampen zijn schadelijk voor de gezondheid bij roestvast staal kunnen zeer schadelijke chroomgassen vrijkomen! Een goede afzuig- en filterinstallatie is noodzakelijk. MetaQuip kan adviseren en u voorzien van een passende oplossing zoals BOFA AD2000 of AD4000.

De gesloten cabine van de X en XL is voorzien van afzuiging aan de onder en bovenkant. Hierdoor blijft stof en rook die wordt gegenereerd door het lasersnijden van metaal volledig geïsoleerd in de machine. Oliedampen kunnen via de boven afzuiging direct worden afgevoerd terwijl de metaal dampen van het snijden door de onderste afzuiging afgevoerd. Hierdoor wordt de concentratie gevaarlijke dampen tot een minimum gereduceerd tijdens het werken. De operator hoeft niet in de laser snij ruimte te komen gedurende het proces en kan na het bewerken het materiaal naar buiten brengen door het bed te wisselen.

Om de metaal en andere vluchtige dampen op te vangen maakt MetaQuip gebruik van Bofa filter systemen. Bofa is een Europees merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hun uniek ontwerp van de grof stof filter zorgt voor een enorm groot filter oppervlakte waardoor de filter capaciteit.

nl_NLDutch