Landbouwmachines lasersnijden

Complexe vormen uitsnijden uit metalen platen

Voor productie van landbouwmachines wordt al sinds lange tijd gewerkt met plaat-en buisbewerking in de vorm van lasersnijden. Met lasertechniek kunnen een groot aantal metalen onderdelen van landbouwmachines gesneden met de laser. Denk aan spatborden, steunen voor computers die op de machines worden geplaatst, messen, maaibalken, stompenfrees, onderdelen voor de maaiarmen, graafbakken en mestsystemen.
Ook binnen bij de landbouwmachines is sprake van vergaande automatisering. De machines worden steeds meer uitgebreid met software en mechanica. Hiervoor zijn speciale onderdelen nodig. Met behulp van lasersnijden kunnen uit metalen platen complexe vormen worden uitgesneden.

Profielen en buizen lasersnijden

Ook buismateriaal wordt veelvuldig toegepast in landbouwmachines en onderdelen. De MetaQuip buislaser kan alle gangbare buis geometrie, materialen en diktes snijden. Van enkelstuks tot volume productie toepassingen.

Landbouwmachines lasersnijden
Landbouwmachines lasersnijden
Machinebouw lasersnijden
Machinebouw lasersnijden

Machinebouw

Machinebouwers maken vaak gebruik van een grote variëteit aan metalen onderdelen die geproduceerd kunnen worden uit plaatwerk of buizen en profielen voor de machines die ze maken. De metalen onderdelen die kunnen worden geproduceerd met lasers zijn zeer divers; van flenzen, onderdelen voor wasmachines, plaatwerk voor omkasting van machines, delen van voetsteunen tot onderdelen voor de mechanica van een machine. Voor machinebouwers geldt dat zij vaak snel over de juiste onderdelen moeten kunnen beschikken. Vooral als het gaat om storing, waarbij de productie stil komt te staan. Dit is waar MetaQuip lasers het verschil kunnen maken. Niet langer uitbesteden maar het onderdeel meteen zelf kunnen maken.

Laser machines geschikt voor lasersnijden landbouwmachines & machinebouw

Fiber lasers voor metaal lasersnijden van vlak plaatmateriaal

MetaQuip heeft een aantal oplossingen voor metaal lasersnijden. Wij bieden een selectie hoogwaardige fiber laser machines geschikt voor lasersnijden van dunner plaatwerk zoals de FC6060 en de FC1390, maar ook zwaardere machines voor het metaal lasersnijden van dik en/of groter plaatmateriaal zoals de FC1510FC3015FC4020.

FC1510 productie lasersnijder metaal
Fiber laser metaalsnijder voor vlakke plaat
Metaal buis lasersnijder
Metaal buis/profiel lasersnijder

Metalen buizen en profielen lasersnijden

MetaQuip levert ook oplossingen voor het metaal lasersnijden van buizen en profielen standaard tot lengtes tot 6 meter maar langer is ook mogelijk. Deze machines worden met name ingezet voor industriële toepassingen.

Metalen buis/profiel lasersnijder
nl_NLDutch