Toepassing metaal lasersnijden

 Metaal lasersnijden heeft een groot aantal toepassingen. Metaal lasers worden veelvuldig ingezet voor educatieve doeleinden maar ook voor verschillende productiedoeleinden. Hier vindt u een aantal voorbeelden van inzet van lasertechniek. Het aantal toepassingen van deze machines groeit nog iedere dag. Met deze machines kunt u snel prototypes realiseren, onderdelen vervangen maar ook hoge volume productie realiseren. Neem contact op met MetaQuip om u verder te laten informeren.

Automotive industrie

Het lasersnijden van metaal wordt veelvuldig toegepast in de automotive industrie. Bekijk de mogelijkheden voor metaal lasersnijden voor de automotive industrie.

lasersnijden-automotive-industrie
Profiel en buis lasersnijden

Profiel en buis lasersnijden

Voor profiel en buis lasersnijden van met name complexere vormen geeft een buislaser grote voordelen ten opzichte van conventionele technieken.

Fitness apparatuur

Lasersnijden van profielen en buizen voor fitness apparatuur is in korte tijd de meest gebruikte fabricage techniek geworden.

Fitness apparatuur lasersnijden
Metalen meubels lasersnijden

Metalen meubels

Metalen meubels zijn met hoogwaardige kwaliteit en zonder nabewerken te realiseren. Korte omsteltijden en veel ontwerpvrijheid.

Landbouwmachines en machinebouw

Voor realisatie van kleine en grote series landbouwmachines en machinebouw is lasertechniek uitermate geschikt.

Landbouwmachines lasersnijden
Landbouwmachines maken met lasertechniek
Buizen en profielen – 1.5kW fiber laser
messing -1.5kW fiber laser
messing – 1.5kW fiber laser
3mm RVS – 4kW fiber laser

Laser machines voor metaal lasersnijden

Fiber lasers voor metaal lasersnijden van vlak plaatmateriaal

MetaQuip heeft een aantal oplossingen voor het snijden van vlak plaatmateriaal. Wij bieden een selectie hoogwaardige fiber laser machines geschikt voor lasersnijden van dunner plaatwerk zoals de FC6060 en de FC1390, maar ook zwaardere machines voor het metaal lasersnijden van dik en/of groter plaatmateriaal zoals de FC1510FC3015FC4020.

FC1510 productie lasersnijder metaal
Fiber laser metaalsnijder voor vlakke plaat
Metaal buis lasersnijder
Metaal buis/profiel lasersnijder

Metalen buizen en profielen lasersnijden

MetaQuip levert ook oplossingen voor het lasersnijden van buizen en profielen standaard tot lengtes tot 6 meter maar langer is ook mogelijk. Deze machines worden met name ingezet voor industriële toepassingen.

nl_NLDutch