Fiber laser graveermachine

Een fiber laser graveermachine is een laser met waar het licht meteen in een flexibele fiber gekoppeld wordt. Hierdoor kan het licht makkelijk naar het focus object worden geleid met weinig verliezen.

Fiber laser graveermachine eigenschappen

Een eigenschap van fiber laser graveermachines is de hoge optische kwaliteit van graveerresultaat door de minimale verliezen in het optische pad en ontbreken van thermische verstoringen. Daarnaast hebben fiber lasers een compact formaat en zijn ze uiterst betrouwbaar en onderhoudsvrij. Graveren en markeren gaat erg snel meestal binnen een seconde, natuurlijk afhankelijk van de afmeting van het object.

Fiberlaser metaal graveer machine

Productie op een fiber laser graveermachine

Met dit soort lasers zijn ook grote volumes (tot 100k stuks) relatief snel te bewerken. Natuurlijk moet er dan wel wat tijd en energie gestoken worden om de machine te optimaliseren voor dit soort volumes door het proces te finetunen en ook de juiste tools en aanslagen te maken zodat de te graveren objecten snel te plaatsen en daarna weer weg te halen zijn. MetaQuip heeft op dit gebied ruime ervaring en samen kunnen we kijken wat het beste werkt voor uw specifieke applicatie.

We hebben voor een klant net een dergelijk proces achter de rug waardoor het nu inderdaad mogelijk wordt om snel 100k producten door de machine te halen. Kom praten over en kijken naar de mogelijkheden.

Zie ook MetaQuip’s fiber laser producten..

En andere mogelijkheden en uitbreidingen voor fiber laser graveer machines…

nl_NLDutch