+31 40 8080 193   +31 40 8080 193

Lasersnijden en markeren van denim en textiel, snel en efficient personaliseren

Lasersnijden en markeren van denim en textiel

MetaQuip heeft een uitgebreid portfolio lasermachines ontwikkeld voor het verwerken en afwerken van textiel, die een maximale productiviteit en kwaliteit garandeert. Deze laser machines zijn geschikt voor het lasersnijden en markeren van denim en textiel. Het is een winnend alternatief voor de traditionele methoden van verkleuren, schuren, decoreren, markeren, graveren en snijden van jeans, stoffen kledingstukken en stoffen op rollen.

Ontwerpen en patronen maken

De lasersoftware kan overweg met een groot aantal bestandsformaten, zodat u kunt ontwerpen met de software die u gewend bent. Vaak zien wij dat hiervoor Adobe Illustrator gebruikt wordt. Hiermee kunt u snijpatronen maken of graveringen van teksten, logo’s of andere markeren en graveringen.

Lasersnijden en markeren van denim en textiel
Lasergraveren en markeren van denim en textiel

Nieuwe mogelijkheden voor textiel bewerking

Interieurdecoratie met laser techniek

Bij interieurdecoratie kan de laser worden gebruikt voor het lasermarkeren van mooie patronen in diverse textielen. Hiermee kunnen unieke stoffen worden gemaakt voor het bekleden van meubels of het maken van gordijnen. Maar ook voor wandbekleding zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Uiteraard is het ook mogelijk om het lasermarkeren te combineren met lasersnijden, waardoor het textiel direct gereed is voor verdere verwerking.

Fashion met lasertechniek

Bij fashion toepassingen wordt de laser ingezet voor het snijden en bewerken van stoffen om kleding van te maken, zoals een perforatie patroon bij sportkleding. Maar ook worden steeds meer jeans spijkerbroeken door middel van laserwash of lightwash voorzien van een stonewash effect, waarbij de mate van verkleuring, veroudering en de grootte en positie van gaten perfect kan worden bepaald. En bovendien zeer milieuvriendelijk, doordat bij het toepassen van laser miljoenen m3 water en chemische toevoegingen kan worden bespaard!

Andere stoffen snijden of markeren

Maar ook andere stoffen zoals fleece, katoen, vilt, zijde, linnen, kant, polyester, softshell, alcantara, neopreen en vele andere moderne stoffen kunnen perfect met laser machines worden gesneden of gemarkeerd.

Ook voor het lasersnijden van textiel voor reclame en signage doeleinden zijn MetaQuip laser machines uitermate geschikt, zoals voor het maken van vlaggen, beachflags, sportkleding, etc.

Lasersnijden van textiel
Lasersnijden van textiel