CO2 Laser Machines

Lasersnijden en lasergraveren van organische materialen

CO2 laser machines kunt u gebruiken voor het lasersnijden en het lasergraveren van een groot aantal met name organische materialen, zoals hout, leer, karton, kurk en een groot aantal kunststoffen.

Een CO2 laser machine bewerkt het materiaal contactloos met behulp van laserlicht. Hiermee worden met grote precisie objecten uitgesneden of gegraveerd. Bij lasergraveren kunt u denken aan het graveren van teksten, logo’s, typenummers of afbeeldingen. Dit kan zowel voor creatieve projecten, prototyping maar ook voor industriële seriematige productie. MetaQuip heeft een volledige product range CO2 lasersnijders & graveermachines, voor thuisgebruik tot professionele productiemachines.

Veiligheid

Lasermachines werken met onzichtbaar hoog vermogen licht. Dit is potentieel gevaarlijk. MetaQuip heeft al zijn gesloten CO2 laser machines volledig CE gekeurd. Onze machines zijn volledig getest op laserveiligheid en voorzien van de benodigde laser veiligheids voorzieningen om altijd veilig met onze machines te kunnen werken. Vandaar dat onze gesloten CO2 laser machines volledig laser klasse 1 zijn: de veiligste klasse waarbij geen extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

CO2 laser machine voor productie
CO2 laser machine uit de productie serie

Materialen geschikt voor CO2 laser bewerkingen

CO2 laser machines kunt u gebruiken voor het lasersnijden of het lasergraveren van een groot aantal materialen. Denk hierbij aan materialen zoals:

 • Kunststof zoals acrylaat (PMMA, Plexiglas) & folies
 • Papier en karton
 • Textiel, leer en latex
 • Hout zoals triplex, multiplex, eiken, beuken,, etc.
 • Stempel rubber

Lasergraveren (niet snijden!) van materialen zoals glas of geanodiseerd aluminium is ook mogelijk met een CO2 laser. Volledige materiaallijst

Standaard CO2 laser machines

CO2 laser machines zijn perfect geschikt om een groot aantal materialen te graveren (voor metaal graveren heeft u in het algemeen een fiber laser machine nodig!) en te lasersnijden. Denk hierbij aan een groot aantal kunststoffen, hout, leer, papier, karton enzovoorts. Een complete lijst vindt u hier. Al onze machines, behalve de LITE series, zijn voorbereid voor het gebruik van een rotatie module. Deze kunt u later altijd nog eenvoudig toevoegen.

CO2 DESKTOP LITE2 (PLUS)

LITE2plus Desktop CO2 laser machine 60 x 40cm

Instapmodel voor graveren en licht snijwerk. Beschikbaar in 40W en 60W. Nu ook beschikbaar met 60 x 40cm werkbed!

CO2 PRODUCTION

CO2 laser machine voor productie

Werkoppervlak van 60 x 40 cm tot 150 x 90 cm en laser vermogens van 60 tot 150W. Autofocus hoogte instellen (verbetert en vernieuwd!). Uitgebreide opties.

Toepassingen

CO2 lasers zijn breed inzetbaar. De kracht zit in dat een digitaal ontwerp meteen gerealiseerd kan worden zonder te wachten. De resultaten zijn in de meeste gevallen zonder verdere nabewerking meteen te gebruiken.

Laser graveren

Met CO2 lasers kunt u ook een groot aantal materialen graveren zoals o.a. hout, leer en glas. Voor hoge resolutie metaal graveren worden over het algemeen fiberlasers aanbevolen.

Lasersnijden

Lasersnijden is mogelijk met alle CO2 laser machines, wel geldt hoe groter het laservermogen des te dikker het materiaal is wat gesneden kan worden. Er zijn ook CO2 lasersnijders beschikbaar die door dunne metalen platen kunnen snijden.

Mogelijke toepassingen

 • Snijden van kunststof behuizingen voor elektronica
 • Lossnijden van spuitgietonderdelen
 • Graveren van relatiegeschenken zoals pennen, fleece, gebruiksvoorwerpen van hout
 • Graveren en snijden van leer voor schoenen, riemen, tassen enzovoorts
 • Graveren van glas (met de optionele rotatie module ook ronde glazen)
 • Snijden of graveren van houten objecten, speelgoed, huis decoratie, meubels
 • Modelbouw (bekijk ook dit voorbeeld)
 • Reclame signage toepassingen
 • Graveren van geanodiseerde frontpanelen of typeplaten
 • Verwijderen van lak, anodiseer of andere top lagen van metaal
 • Opsmelten van graveer materialen
 • Snijden van papier en karton
 • Enzovoorts…

Waar worden CO2 lasers ingezet

 • Industrie (van kleine tot grote series)
 • Testlabs
 • Prototype bouwers
 • Startende (creatieve) maak bedrijven
 • Scholen en fablabs
 • Hobby / Particulieren

Meer voorbeelden vindt u onder toepassingen CO2 laser machines

Waarom MetaQuip Laser Machines?

Betrouwbare kwaliteits machines

Wij leveren alleen laser machines waar we zelf achter staan. Laser machines met de beste techniek, volledig veilig en die voldoen aan de CE machinerichtlijnen. De laserveiligheid testen zijn uitgevoerd door gekwalificeerde externe testbureaus.

Goede service

MetaQuip werkt graag lange termijn met haar klanten. Dat vereist in onze ogen goed en eerlijk advies tijdens aanschaf, transparante prijsopbouw en het leveren van goede en snelle service. Wij helpen u ook verder als er problemen zijn. Meer over onze service…

Scherpe prijzen

MetaQuip levert al zijn machines compleet en 100% functioneel getest en gecontroleerd zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Prijzen zijn inclusief alle benodigde accessoires, duidelijke handleidingen en een basis training.

Uitgebreide training

Wij willen klanten die werken met hun lasermachines. Daarom geven we een basis training bij iedere machine, zodat u snel aan de slag kunt. Daarnaast heeft u toegang tot onze support site met duidelijke instructievideo’s. Natuurlijk kunt u ook altijd uw vragen stellen.

Design en Quality Control

MetaQuip werkt continue aan het verbeteren van haar machines, zowel technisch als product design en afwerking. Iedere machine wordt voordat deze de fabriek in China verlaat volledig gecontroleerd op tenminste 90 punten. Verbeteringen en innovaties worden direct met het ontwerp team in China afgestemd. Nadat de machines in Nederland aankomen worden ze voordat ze geleverd worden nogmaals helemaal technisch en qua laserveiligheid nagelopen en daarna 100% functioneel getest. Pas daarna wordt er een afspraak met u gemaakt voor levering.

MetaQuip werkt uitsluitend met geselecteerde, grote leveranciers waarmee wij inmiddels een jarenlange relatie hebben opgebouwd. Dit is cruciaal om design en productie perfect op elkaar af te stemmen en de kwaliteit te kunnen leveren waar we voor willen staan.

Van harte welkom voor een demonstratie of verder advies

MetaQuip kan u helpen met specialiseert advies om de juiste machine te selecteren die het meest geschikt zijn voor uw specifieke materiaal of toepassing. Neem contact op voor meer informatie, een afspraak of demonstratie via ons contactformulier. Ook is het altijd mogelijk om uw materiaal en digitaal ontwerp op te sturen of mee te brengen dan kunnen we het maken op onze machines om te kijken of het resultaat aan uw verwachtingen voldoet.
Ook kunnen we ondersteunen in het uitzoeken van procesparameters, ontwerpen van tools en industriële (software) integratie.

Offerte, demonstratie of uw eigen materiaal proberen? 

Special CO2 Laser Machines

Laser machines geschikt voor speciale bewerkingen, extra snel snijden of graveren of voor extra grote oppervlakken. Staat de machine die u zoekt er niet bij neem dan contact met ons op.

Portaal / Open Bed CO2 Laser Machines 

Portaal-laser-machine-bewerken-grote-platen

Portaal Lasers zijn open bed CO2 laser voor het lasersnijden of lasergraveren van grote oppervlakken.
Afmetingen tot 150 x 300cm. Laservermogens tot 350W.

High-speed CO2 Laser Snijmachine

MQ1390C Combi High-Power CO2 metaal, hout, acrylaat lasersnijder

Nauwkeurig en stabiel snijden op hoge snelheden van dunne materialen zoals stof of stickers. De meeste toegevoegde waarde levert een high-speed machine bij laser graveren. Tijdswinst kan oplopen tot meer dan 30%.

High-speed CO2 Galvo Laser Graveer Machine

CO2 Galvo Laser graveermachine

Lasergraveringen tot 5x sneller dan met standaard CO2 lasers. Metalen buis met lange levensduur en geen bewegende delen.

High-Power CO2 Combi Metaal Lasersnijder

MQ1390C Combi High-Power CO2 metaal, hout, acrylaat lasersnijder

CO2 lasers met een extra vermogen om door plaatmateriaal van staal en rvs te snijden. Ook voor hout en kunststof. MetaQuip levert ook plasma snijders voor het snijden van dikker metaal.

Custom CO2 machine ontwikkeling & maatwerk

MetaQuip levert ook aangepaste machines en kan ook ondersteunen bij innovaties op het gebied van lasertechniek of een volledig nieuwe machine ontwikkelen en produceren. Neem contact op voor de mogelijkheden. Denk bij machine aanpassingen aan bijvoorbeeld:

 • Opties voor het bewerken van stoffen van rol tot rol
 • Portable top laser voor graveren marmerstenen
 • Dubbele koppen voor versneller graveren en snijden
 • Grotere machines tot 2.5m x 1.6m werk oppervlakte
 • Machine integratie in een productielijn
 • Automatisch laden en lossen met robots
nl_NLDutch